Budućnost o kojoj govorimo dešava se danas a započeta je pre nekoliko decenija

Da li vaše mašine razgovaraju jedna sa drugom? Ne tako davno ovo je bilo pitanje za naučnofantastični film, ali danas postaje osnovni cilj u procesnim sredinama, bilo proizvodnim ili logističkim. Sve veća međupovezanost između tehnologija i uređaja, koja se naziva „pametna proizvodnja“ ili „industrijski internet stvari“, pokreće ogromnu transformaciju. Pametno proizvodno preduzeće može maksimizirati efikasnost i sigurnost kroz umrežavanje i intuitivnu, do sada neviđenu saradnju sa svojim korisnicima. Čitav proizvodni prostor – uključujući sisteme za komisioniranje, sortiranje i transport – mora se razviti da bi se prilagodio planiranju sa predviđanjem i fleksibilnijim poslovnim potrebama. U nastavku ćete pronaći neke stvari koje treba uzeti u obzir dok se edukujete na temu intralogistike i unutrašnjeg kretanja materijala.

Kada mašine razgovaraju jedna sa drugom, rezultat se povećava u:

Efikasnosti

Bezbednosti / sajber bezbednosti

Fleksibilnosti

Povezivanju

Pametno rukovanje materijalom u praksi

Praćenje režima rada i statusa putem automatizovanih transportnih sistema

Ne koristimo uvek pun kapacitet mašina i opreme, u zavisnosti od trenutnih proizvodnih ciljeva. Ključne oblasti i delovi opreme se često zaustavljaju da bi se aktivirali samo u tom trenutku potrebni resursi. Ove tehnike se mogu efikasno primeniti u unutrašnjem transportu materijala, kao što je aktiviranje samo kada teret stigne, a ne da radi neprekidno. Zamena direktnih startera i kontaktora u transportnim sistemima sa pogonima sa promenljivom brzinom može doneti do 30% energetske efikasnosti.

Studije su pokazale da su mašine retko u proizvodnji upošljene 100% vremena, a procenjuje se da bi ukupna potrošnja mogla da se smanji za skoro 37% ako se mašinama pravilno upravlja tokom ovih perioda mirovanja – na primer, jednostavnim isključivanjem.

Moguća ušteda energije
37%

Rešenja za sisteme za rukovanje materijalom u automatizovanim skladištima i distributivnim centrima

Rešenja za automatizaciju koja vam omogućavaju da brzo izgradite povezanije, efikasnije, fleksibilnije i bezbednije sisteme za rukovanje materijalom, podrazumevaju sledeće oblasti:

Automatsko skladištenje i preuzimanje

“Pick and place” robotski sistemi – roboti za izuzimanje i pozicioniranje proizvoda

Automatski transportni sistemi – skalabilna rešenja za kontrolu transporta, od jednostavnih do aplikacija visokih performansi

Automatizovana vođena vozila – skalabilna AGV rešenja za projektovanje fleksibilnih tokova proizvoda kako bi se garantovala isporuka delova u potpuno integrisanom rešenju.

Trasing u mnogim segmentima sopstvenih rešenja upotrebljava materijale, poluproizvode i proizvode koji ste ističu primarno uštedom materijala i energije potrebne za izgradnju i instalaciju pa smo u poziciji da klijentima kroz precizne proračune predstavimo brzinu povratka investicije ili stopu uštede kroz vreme. 

Najčešće su u pitanju proizvodi koji su napredni i čine poboljšanja i donose benefite samom ugradnjom. Na primer, Dry Running tehnologija kod S.4000 Trasing-ovih člankastih transportera – u pitanju je materijal (PFX, Movex SpA) od koga je napravljen niz proizvoda, od člankaste trake (lanca) pa do pratećih elemenata. Materijal predstavlja modernu mešavinu koja ima drugačije trenje, drugačije se haba i troši kroz vreme pa ovom sklopu nije potrebno podmazivanje. Isto tako, na polju pogona imamo čitav niz mogućnosti a jedno od efikasnijih rešenja je i DANFOS-ov OGD pogon razvijen specijalno za industriju pića, a koji donosi značajne benefite u svim segmentima raspolaganja ovakvom tehnikom. Pored visokih i efikasnih performansi ova rešenja se odlikuju daleko manjim downtime vremenima zastoja. 

nastaviće se

Kontaktirajte nas da biste saznali više o specifičnim rešenjima koja Trasing nudi u ovim kategorijama proizvoda.

Comments are closed.