Kako transportni sistemi distributivnog centra pomažu da se efikasno ispune radni nalozi?

Kako prodaja e-trgovine nastavlja da raste sa potrošačima koji ostaju kod kuće, rokovi proizvodnje i isporuke su postali stroži i zahtevniji, stvarajući dodatni pritisak na proizvodnju i ukupnu efikasnost distributivnih centara*.

*DC – Distributivni centar je magacin ili drugi specijalizovani objekat, često sa uređajima koji obezbedjuju mikroklimu, koji je snabdeven proizvodima (robom) za preraspodelu i redistribuciju trgovcima na malo, veletrgovcima ili direktno potrošačima – Wikipedia.

Budite u toku sa zahtevima kupaca pronalaženjem pravog transportnog sistema distributivnog centra za vaš objekat i olakšajte ukupan stres uz manje napora i manji rizik. Otkrijte prednosti automatizacije distributivnog centra i naučite kako da identifikujete koje karakteristike vaše proizvodnje mogu doprineti maksimalnoj realizaciji radnih naloga.

Animacija DC Distributivnog Centra

A, B, C….automatizacije distributivnog centra

Automatizacija distributivnih centara počinje sa odgovarajućom tehnologijom. Sistemi transportera ne zahtevaju od zaposlenih da prenose bilo koji predmet iz jednog dela objekta u drugi, umesto toga, oni mogu da stave predmet na traku i da je prenesu na veću udaljenost bez ručnog rada. Pored toga, artikal ne zahteva nadzor zaposlenih dok prolazi kroz skladište. Pronalaženje načina za automatizaciju vašeg skladišta nije samo zgodno i bezbednije za vaše zaposlene, ono smanjuje troškove rada i maksimizira povraćaj ulaganja (ROI).

Smanjenje nezgoda zaposlenih i kvarova proizvoda

Integracija transportnog sistema distributivnog centra znači manje podizanje tereta za zaposlene. Ovo smanjuje rizik od povreda i nezgoda na licu mesta, uz manje oštećenja i loma proizvoda. To takođe dovodi do veće produktivnosti, povećanog povrata ulaganja i manjeg broja radnika potrebnih za obavljanje iste radnje. Pored toga, većina transportnih sistema ima ugrađene bezbednosne funkcije koje intuitivno reaguju na hitne slučajeve i smanjuju rizik od nesreća.

Smanjeno radno vreme i povećan prostor

Jednom kada je sistem transportera instaliran, biće potrebno manje rada da bi se proizvodi kretali kroz skladište. Ovo smanjuje radne sate i oslobađa vreme zaposlenih za druge produktivnije zadatke kao što su skladištenje materijala i upravljanje porudžbinama.

Transportni sistemi distributivnih centara takođe mogu biti podignuti ili čak delimično na otvorenom, povećavajući podnu površinu i otvarajući mogućnost za više skladišnog prostora.

Odabir pravog tipa transportnog sistema da biste ispunili svoje naloge bez problema i teškoća

Sa mnogo različitih vrsta transportnih sistema distributivnih centara na tržištu, pronalaženje najboljeg rešenja može biti izazov. Da biste suzili svoje mogućnosti i maksimizirali svoj profit, razmotrite proizvode sa kojima vaš distributivni centar rukuje. Svaki sistem ima svoje jedinstvene prednosti — zato odvojite vreme da otkrijete koji transportni sistem distributivnog centra je pravi za vaše skladište. Evo nekoliko tipova koje treba razmotriti:

Transporter sa motorizovanim rolerima

Trakasti transporter

Lančasti transporter

Gravitacioni transporter

Transporter za akumulaciju nultog pritiska

24V konvejor/transporter

Lančasto-valjkasti transporteri

Transporter za sortiranje

Sanitarni transporter

Niskoprofilni transporter

Modularni transporter

Vertikalni transporter

Spiralni transporter

Veličina i težina vaših proizvoda

Veličinu i težinu vaših proizvoda treba uzeti u obzir pre nego što izaberete sistem transportera. Većina transportnih sistema distributivnih centara ima ograničenje težine i optimizuje kretanje na osnovu veličine i krhkosti proizvoda.

Koliko nežno treba da rukujete svojim proizvodima?

Kako se kreće vaš transportni sistem? Da li vaši proizvodi mogu da izdrže putovanje kroz sistem transportera? Koliko dugo vaš proizvod može da ostane na pokretnoj traci? Dizajn kretanja transportnih sistema vašeg distributivnog centra može uticati na dobrobit vašeg proizvoda. Ako se vašim proizvodom ne rukuje pravilno, oštećenja i lomovi mogu postati uobičajen i skup problem.

Trasing sistem za rukovanje teretom u centralnom habu brze pošte u Beogradu

Mogućnosti konvejor tehnologija i softvera koji pokreće ova rešenja napredovali su tokom godina. Trasing kao nezavisni integrator nudi klijentima najširi izbor svih dostupnih tehnologija koje se mogu primeniti u dizajnu transportnih sistema.

Napredak napravljen na transporterima poslednjih godina je omogućio klijentima da rukuju širim spektrom proizvoda nego ikada i povećaju performanse današnjeg modernog distributivnog centra.

Neki primeri tehnologija transportera koje su imale pozitivan uticaj:

Motorizovana rolna(MDR)

Akumulacioni transporter

Jedinični transporter za sortiranje

Distributivni Centar, animacija

5 razloga zašto kompanije ulažu u transportere

U doba automatizacije, kompanije stalno traže načine da automatizuju svoje skladišne procese. Transporteri se mogu koristiti u skoro svakom procesu od punjenja tečnosti do pakovanja. Ovi sistemi se koriste u preradi hrane, medicinskoj proizvodnji, poljoprivredi, distribuciji i skladištenju i praktično bilo kojoj drugoj industriji koja zahteva sortiranje i transport materijala. Evo 5 razloga zašto se kompanije okreću transporterima u svojim skladištima.

  1. Kretanje robe postaje automatizovano

Sa uvođenjem transportera, dostava materijala po skladištima postaje autonomna. Pošto kretanje robe postaje automatizovano, to minimizira količinu radne snage koja je potrebna za jednostavan zadatak kretanja i može ih osloboditi za rad u potrebnijim oblastima.

  1. Procesi postaju efikasniji

Kada kompanija implementira transportere u svoja skladišta, većina njenih procesa postaje efikasnija. Bilo da se radi o kretanju robe oko skladišta ili montaži gotovih proizvoda, ovi procesi postaju brži i efikasniji kada su uključeni transporteri. Transportne trake mogu biti odlično rešenje za kompanije koje se bore da zadovolje potražnju i treba im brži proces.

  1. Viši nivo bezbednosti na radnom mestu

Sa transporterima koji smanjuju potrebu za ljudskom interakcijom u mnogim procesima, to samo po sebi može da smanji rizik od povreda na poslu. Automatizacija ovih ponavljanih i često napornih procesa smanjuje trošenje zaposlenih i može učiniti radno mesto bezbednijim okruženjem. U nekim industrijama, kao što su prerada hrane ili medicinska, minimiziranje ljudskog kontakta sa proizvodima koji se transportuju ima i druge bezbednosne prednosti kao što je smanjen rizik od kvara ili loma.

  1. Veća tačnost i pouzdanost

Transporteri mogu da smanje aspekt „ljudske greške“ u proizvodnji. Automatizacijom ovih procesa stvarate pouzdan, ponovljiv, automatizovan proces kojim se vaši proizvodi sklapaju, isporučuju i pakuju. Pored toga, u ovim sistemima se mogu implementirati transportne vage za prikupljanje podataka i analizu vaših proizvodnih napora.

  1. Maksimalno povećajte prostor

Konačno, transporteri mogu maksimalno iskoristiti prostor koji imate. Transportni sistemi se mogu prilagoditi bilo kojoj oblasti i mogu se izgraditi oko prepreka kako bi se maksimizirao vaš skladišni prostor. Transporteri se mogu okačiti na plafon ili naslagati kako biste bili sigurni da koristite kapacitete svog prostora na odgovarajući način.

Trasing-ov sistem za sortiranje pošiljki u glavnom distributivnom centru brze pošte D Express, Beograd.

Za menadžere koji žele da automatizuju svoja skladišta, transporteri mogu biti odličan prvi korak u procesu. Transporteri mogu da uključuju i druga automatizovana rešenja kao što su roboti, automatizovani omotači/streč uređaji i vage.

Ako želite da započnete proces automatizacije, kontaktirajte nas!

info@trasing.co.rsMAIL&PHONE+38137806590

Priprema: Trasing Media, 2022.

Comments are closed.