Američka platforma (veb sajt) MATERIAL HANDLING 24-7, po sedmi put je donela listu pobednika za najbolji proizvod u Rukovanju Materijalima, u nekoliko različitih grupa.

Ove nagrade odaju priznanje dostignućima kompanija za napredak u sistemima za rukovanje materijalima i opremi u proizvodnji, distributivnim centrima i skladištima. Kompanije su pozvane da dostave proizvode za koje su smatrali da su vredni priznanja za proizvod godine, a čitaoci su odlučivali o pobednicima u 14 kategorija.

Pobednike je odlučilo oko 1700 glasova pristiglih elektronskom poštom.

Sama anketa, obzirom da je organizator iz Severne Amerike, primetno je okrenuta više američkim kompanijama ali to ne umanjuje vrednost ovih predloga.

Pobednici po kategorijama – svaka kategorija se sastoji od 4 najbolje plasirana laureata među kojima je i pobednik. Prvo se navodi ime kompanije a potom i naziv proizvoda koji je ujedno i link ka rečenom, na sajtu priređivača:

Kako je nama najzanimljiva oblast KONVEJERI I SORTIRANJE, tako ćemo malo detaljnije predstaviti pobednika iz ove grupe: MHS i njihov proizvod  – Dupli Robotski Singulator – Dual Robot Singulator

MHS – Dupli Robotski Singulator

MHS-ov dvostruki robotski singulator koristi dva robota sa po šest osa koji rade u tandemu kako bi konvertovali masovni tok (grupni, bulk) u singulirani tok proizvoda, spreman za sortiranje.

Današnje pošiljke se suočavaju sa velikim količinama paketa i rastućim očekivanjima kupaca za brzu i tačnu isporuku. Ove operacije se takođe suočavaju sa velikim izazovima u radu. Visoka fluktuacija i troškovi rada čine automatizovane alternative zadacima koji se ponavljaju (kao što je singulacija) još privlačnijima.

MHS-ov dvostruki robotski singulator koristi dva robota sa po šest osa koji rade u tandemu i  konvertuju masovni tok u tok proizvoda sa po jednom proizvodom u nizu (jedan po jedan) spreman za sortiranje. Zahvaljujući MHS tehnologiji vizuelnog prepoznavanja, rešenje je sposobno da izdvoji do 3.000 paketa na sat. Ugrađeni izlazi za odbacivanje prihvataju pakete van specifikacije (oni koje nije moguće obraditi – singulovati), a rešenje se neprimetno i lako integriše kao deo većih automatizovanih sistema, radeći u tandemu sa tunelima za skeniranje i MHS programima za daljinsko praćenje i kontrolu.

Kako očekivanja kupaca za brzu isporuku nastavljaju da rastu, važnije je nego ikad da operacije ubrzaju svoju singulaciju kako bi se procesi sortiranja nizvodno odvijali maksimalno efikasno i brže dobijale porudžbine.

Dupli Robotski Singulator

Ključne karakteristike proizvoda:

Brzina – Koristi dva robota sa po šest osa koji rade u tandemu kako bi povećali izlaznost, stvarajući stopu singulacije od 3.000 paketa na sat.

Preciznost – Robote pokreće MHS tehnologija prepoznavanja koja omogućava najviši stepen tačnosti i preciznosti, za brzo, lako, skalabilno rešenje koje podržava rastuća očekivanja kupaca u pogledu brzine i tačnosti isporuke.

Integracija – Rešenje se integriše vrlo lako i brzo u postojeće sisteme.

Comments are closed.