INTRALOGISTIKA NA LINIJI ZA PUNJENJE PIVA

Sistemi, proizvodi, a otuda i usluga, poslovično su u poslovanju sa pivarama na najvišem nivou. Kao standardno solidna branša, pivari su utrli svoj put razvoja i postojanja, smestivši sebe među one delatnike koji, gde god da je lociran njihov posao, koriste najizazovnije, najnovije tehnologije trenutno dostupne. Oni su prvi konzumenti novih dostignuća, materijala, proizvoda i novih znanja. Ekonomski to je opravdano i predstavlja dobar primer uzročno posledične veze DEMAND – DEVELOPEMENT. Za nas koji proizvodimo opremu za pivare – saradnja je zadovoljstvo jer u tim poslovnim slučajevima dobijate priliku da se “razmahnete” u projektovanju i izvođenju, i to kroz standardne zahteve klijenta odnosno pivare. Tu ćete sresti dobre poslovne prakse, od standardizacije rezervnih delova do stadardizacije proizvodnih linija, prelaska na modularnost – svuda gde je to moguće.

Zaključak je jednostavan: jedna kompanija može sebe smatrati konkurentnom u najmanju ruku, ukoliko je iza nje višegodišnja uspešna saradnja sa – pivarama.

Trasing doo je, kroz saradnju sa svim pivarama u regionu stekao iskustva i profilisao ponudu skrojenu prema zahtevima pivara. Naši sistemi na linijama za punjenje PET ambalaže, limenke i staklene boce poboljšavaju ukupne performanse linija i cine od TS Transportnog Sistema jaku kariku.

Neki sistemi koje bismo okarakterisali kao maksimum mogućeg u izgradnji što kvalitetnijeg transportera otišli su u pivare. Na primer, 2016-e isporučena je specijalna KONVE serija transportera napravljena prema narudžbini Apatinske Pivare.

KONVE je naziv transportera sa modularnom trakom u posebno kvalitetnom izvođenju. Sastavni delovi transportera su vrhunskog kvaliteta – najbolji dostupni elementi i poluproizvodi koji se mogu naći na evropskom tržištu. Za pogon koristimo Danfoss OGD – One Gear Drive motorreduktor sa permanentnim magnetom i visokim stepenom iskorišćenosti. Ovaj pogon, pored neuporedive efikasnosti koju postiže, odlikuje se i rešenjima u prenosniku i frekventnom regulatoru pa umesto čitavog niza prenosnih odnosa, reduktor dolazi u svega dva odnosno tri prenosna odnosa, čime se olakšava skladištenje obaveznih delova za izmenu, među kojima je i motor-reduktor sklop.

 

Širi ugao prethodne fotografije: Lančasti Transportni Sistem za Palete. Izvor: Trasing d.o.o.

Svaka linija za punjenje piva ima niz specifičnosti koje treba uzeti u obzir prilikom integracije sistema za transport ambalaže duž linije za punjenje: to je normalno jer u proseku jedna linija za punjenja piva sastoji se od 14 mašina koje obavljaju različite operacije*, i povezane su upravo Transportnim Sistemom. *u obzir je uzet prosek za PET i ALU.

Jedan od specifičnih a često viđanih uređaja na liniji za punjenje piva je : DIVAJDER – kako sama reč na engleskom jeziku kaže – njegova funkcija je da podeli jednu liniju kretanja ambalaže na dve, tri, četiri ili čak i više linija. Najčešća potreba za ovom operacijom je pozicioniranje pakovanja piva pred naredno pakovanje u streč foliju, kroz termo tunel. Tu je potrebno razdvojiti pakovanja boca na međusobno odgovarajuće pozicije. Trasing isporučuje divajdere kao samostalni uređaj, ili u sklopu većeg sistema.

Pogledajte naš snimak iz Pivare, upravo sa divajderom u prvom planu.

Primer Transporta palete u pivari : fotografije

Primeri Unutrašnjeg Transporta Modularnim Transporterima: fotografije

KONTAKTIRAJTE NAS

po svim pitanjima u vezi sistema za kretanje ambalaže u proizvodnji piva: od depaletizacije do paletizacije, od isporuke rezervnih delova do isporuke kompletnih sistema za rukovanje materijalima u proizvodnji i distribuciji

Bonus Video:

Comments are closed.