KRIVINE TRANSPORTERA I TRANSPORTNIH SISTEMA

Kada govorimo o krivinama lamelastih i modularnih transportera, mi govorimo o jednoj oblasti unutar Transportnih Sistema, koja se u toj meri razvijala samostalno da je imala tehnološki razvoj kao zasebna celina.

Ove krivine delimo na 3 grupe, od kojih su dve danas aktuelne i relevantne:

KONUSNE krivine se sve ređe susreću, spadaju u red starijih rešenja i iako su u redovnoj ponudi glavnih proizvođača komponenti još uvek prisutne, konstruktori retko posežu za njima.

TAB krivina spada u ono što danas nazivamo STANDARDNIM krivinama.

MAGNETNA krivina je najmodernija, tehnološki najnaprednija i sve češće u upotrebi

Trasing putem generalnog zastupstva italijanske kompanije Movex SpA, sa kojom sarađuje od njenog osnivanja 2008.godine, podržava Srpsko i okolna tržišta proizvodima ove kuće. Kada se radi o krivinama, prema dezignaciji koju smo izveli na početku teksta, Trasing u svom proizvodnom portfoliu transportera i transportnih sistema koristi ove proizvode pa je naše prodajno odelenje koje distribuira Movex proizvode, naoružano beskompromisnim iskustvom upotrebe ovih elemenata.

TAB krivine, kao i MAGNETNE krivine, dostupne su u tri varijante:

  • STANDARDNA varijanta
  • BLU LUB B varijanta
  • ABRAZIV C varijanta

Kao što smo rekli, MAGNETNE krivine su najefikasnije i najpouzdanije rešenje kada su u pitanju “table top” konvejeri odnosno konvejeri koji koriste lamelastu (člankastu) traku. Napravljene su od vrhunski kvalitetnog Polietilena UHMW, sa magnetima postavljenim unutar krivine. Magneti drže traku na krivini što omogućava ravnu kontaktnu površinu između trake i krivine čime se, posredno, poboljšava i stabilnost transportovanog objekta.

Trasing je nedavno tržištu predstavio i najnoviju i najsavremeniju krivinu – MOVEX RSPro

____________________________________________________________________________________________________________________________________

Pogledajte video koji prikazuje izradu dela krivine na glodalici. Izvor: Movex, adaptacija:Trasing.

Nova magnetna krivina RS nudi još bolje performanse konvejera! Ovaj novi proizvod je opremljen elementima napravljenim od BLU LUB materijala koji ima bolje performanse od standardnog UHMW posebno kada su u pitanju veće brzine i kapaciteti, kada su veći tereti u pitanju i kada je smanjena mogućnost lubrikacije (iz razloga zahteva aplikacije) jer ovaj materijal u sebi sadrži haj tek integrisane čvrste lubrikante.

RS krivine troše manje energije, imaju niži koeficijent trenja čime je proizvod na traci stabilniji a radni vek lanca neuporedivo duži.

Nije neophodno ali je važno reći: RS krivine se na vrlo lak i brz način integrišu u sistem na mesto starih krivina.

U ponudi su jedno-redne krivine, pa sve do 12-rednih.

Sledi: video “Krivine Transportera”

Comments are closed.