Ovih prvih septembarskih dana, mi delimo naše radne resurse klijentima iz pivarske i trgovinske industrije. Kažemo trgovinske industrije* i sigurno da to pomalo rogobatno zvuči ali ipak, svaki dan čujemo, radimo ili sarađujemo sa kolegama iz Ritejla, iz Veleprodaje, iz E-komerca i još ponekih oblasti kojima su zajedničke dve stvari: bave se trgovinom i svi imaju potrebu za automatizovanim sistemima (ili čitaj:rešenjima) na mestima na kojima vrše komisioniranje proizvoda, koji će im olakšati da obavljaju svoje delatnosti bez problema i glavobolje, a kurentno, što je najvažnije.

Pivarska Industrija i Trgovinska Industrija istovremeno, za nas kao kompaniju koja podjednakim elanom i kvalitetom isporučuje svoje proizvode i usluge i jednima i drugima, je jedinstveno iskustvo.

Dok pivari po pravilu imaju razvijene tehničke službe unutar firme (pivare) pa time i inžinjering koji prilikom nabavke novih sistema za transport ima vrlo dobru predstavu šta mu treba i šta će tražiti i konačno prilagoditi opremu svom procesu, dotle kolege iz “Trgovinske” nemaju najtačniju pedstavu o tome šta im je potrebno, ali to je normalna stvar proizašla iz različitih prirodi poslova koje poredimo.

Trasing pristup je takav da se odnos sa klijentom optimizuje, sa ciljem potpunog ispunjenja dogovorenog. Tako, u konkretnom slučaju, u montaži su se paralelno rađala dva sistema, različiti po svim tehničkim osnovama, za različite industrije, jedan za proizvodnju, drugi za distribuciju. Kolege “Trgovci” su svakako dobili obimniju podršku tokom projekta upravo jer nemaju iskustva sa ovim tehnologijama.

Transportni Sistem za pivaru sastoji se od modula serije S.4000 Lamelasti Transporter.

Sistem za Transport i Sortiranje sastoji se od modula S.2000 i S.3000 – Trakasti i Transporteri sa Rolnama, kada je u pitanju deo za transport. Kada je u pitanju deo za sortiranje, sistemu se priključuju i specijalni uređaji, shodno konkretnim potrebama. Da bi jedan ovakav sistem bio funkcionalna celina, po pravilu je potrebno da se na osnovnu građu i konstrukciju dodaju elementi koji prate prostor i proces – nekada su to liftovi, nekada spiralni konvejeri, skretnice ili posebni transporteri za izvršenje posebnih zadataka kao što može biti zakretanje proizvoda, npr. Nadalje, svaki sistem koji ima “upravljanje” zahteva infastrukturu za prikupljanje i prenos podataka a to su senzori i kablovi. To je najosnovniji, da ne kažemo najbanalniji opis. Ukoliko želite da znate više o ovome, ne propustite priliku da nas kontaktirate.

Studentima i ustanovama koje se bave edukacijom u nama srodnim oblastima, dajemo posebnu podršku – zovite nas da čujete šta je to!

Video prikazuje scene iz montaže; snimljeno 02.Sept.2021, Trasing Editorial Tim; Oprema: Fuji XS10 50-230

Comments are closed.