SPM - PAMETNI NOSAČ PALETA

  • Učinite proizvodnju efikasnijom povećanjem nivoa automatizacije
  • Skratite vreme isporuke modularnim i pametnim rešenjem
  • Izbegavajte ručne aktivnosti u bezbednosno kritičnim oblastima
Prikaz SPM-a na primeru sistema sa 4 linije povezane "šatl kar"-om i SPM-om

Pritisak na preduzeća da skraćuju rokove isporuke brzo se povećava širom sveta. Kompanije reaguju povećanjem nivoa automatizacije kako bi proizvodnja bila efikasnija.

Zato pitamo: šta je najveća prepreka daljem povećanju performansi u današnjoj proizvodnji?

Snabdevanje materijalom.

Zašto?

Uzmimo za primer proizvodnju limarskih proizvoda

Izgleda poznato?

Potrošnja Vremena

U slučaju kada imate mašine za lasersko sečenje, abkant prese i mašine za probijanje na primer, organizacija paleta sa sirovinama i gotovim proizvodima koji se nalaze pored tih mašina uglavnom je ručna i vrlo dugotrajna

Haotičan Proces

Proizvodni proces često više nije linearan, već se sada sve više izvodi u raznim proizvodnim ćelijama, pa materijal mora da se transportuje između ovih proizvodnih ćelija, u haotičnim i nelogičnim, neefikasnim putanjama.

Uticaj na Performanse

Sav ovaj ručni rad očigledno ima negativan uticaj na performanse. Zar ne biste radije da kvalifikovani operater provodi vreme radeći na mašini nego da premešta palete?

Šta je rešenje?

Automatsko snabdevanje mašina za proizvodnju

Sa Smart Pallet Mover-om (SPM), ili na srpskom sa Pametnim Nosačem Paleta sada imamo rešenje kojim se zatvara ovaj jaz i stvara potpuno automatizovan, neprekidan protok materijala u proizvodnji!

Kako to Funkcioniše?

Kako zapravo radi SPM Smart Pallet Mover?

Kao nezavisna jedinica pogonjena baterijom, SPM se nalazi na šinama ispod bezpogonskih transportera sa rolnama, sa kojima ostvaruje kontakt specijalnim trakama. Kada dođe u dodir sa rolnama iznad sebe, pogoni rolne i teret na njima pokreće u željenom smeru.

SPM je vrhunsko rešenje za automatizaciju transporta paleta oko proizvodnih mašina ali i za druge aplikacije, koje se takođe mogu koristiti u okruženjima industrije 4.0.

Primena ovog mobilnog, autonomno operativnog sistema je nekoliko: bafer, paletizacija, sortiranje paleta i upravljanje paletama oko proizvodnih mašina. Takođe, SPM može povezati sve vaše proizvodne ćelije zajedno u jedan integrisani procesni lanac. Dobro sarađuje sa viljuškarima ili AGV-ima (automatski vođenim vozilima), ali najprirodnije deluje u kombinaciji sa transporterima za palete poput Interroll modularne platforme za transport paleta (MPP) ili Trasing-ovim transporterima iz serije S.3000 Transporteri sa Rolnama kao i Trasing S.7000 Sistemi za Transport Paleta.

MODULARNO REŠENJE KOJE SE BRZO I LAKO INSTALIRA

Na sledećim fotografijama dajemo konkretan uvid u SPM:

Ovo je SPM, nalazi se i kreće ispod transportera sa valjcima (rolnama)
Isti prikaz SPM-a sa tovarom na transporteru
Pogled odozgo na SPM, kroz transporter
Isti prikaz, sa provizornim teretom na paleti
Izgled mogućeg sistema
Isti prikaz mogućeg sistema sa teretom

SPM je napravljen da se lako instalira, rukuje i održava

SPM se brzo i lako instalira i može se pokrenuti bez većih prekida u proizvodnji. A sa sveobuhvatnim programom Interroll Lifetime Service, nećete imati oko čega da brinete. Trasing i Interroll će se pobrinuti za sva potrebna ažuriranja, nadogradnje, održavanje i potencijalna proširenja.

SPM KONFIGURATOR I SIMULATOR

Sveobuhvatan, user-friendli grafički alat na mreži, SPM konfigurator i simulator, omogućava brzu i jednostavnu konfiguraciju i simulaciju novog sistema.

Osobe koje možete kontaktirati ako želite da dobijete više informacija o tome kako bi ovaj sistem funkcionisao u vašem procesu:

Petar Gligorijević

 E-mail:petar@trasing.co.rs  Cell:+38169162215

Priprema: Trasing Media, Avgust 2022.

Comments are closed.