“Ipak se svako pojedinačno znanje stiče zahvaljujući prethodnim znanjima.” Aristotel

Redovni Profesor Mašinskog fakulteta Univerziteta u Kragujevcu, Gospodin Mirko Blagojević je poznat po svom proaktivnom pristupu predavanjima i prenošenju znanja studentima. 

Profesor Blagojević je, popunjavajući poslovičnu studentsku prazninu između teorije i prakse, vrlo aktivan na realnim industrijskim tržištima Srbije – baš tamo gde će njegovi studenti “voditi bitke” sutra dan.  U tim nastupima Profesor traga za kvalitetnim primerima iz prakse u kojima se prikazuju i koriste noviteti iz oblasti mašinstva – od upotrebe novih materijala do novih tehnologija koje studentima “otvaraju oči”. 

Iz rečenih aktivnosti, TRASING je imao čast da obezbedi pokazne modele komponenti lakih transportnih sistema, čime smo omogućili da studenti osete u rukama o čemu se radi i kako od poluproizvoda i sastavnih elemenata nastaju kompleksni transportni sistemi. U ovome smo imali pomoć zastupane kompanije Movex S.p.A – globalnog lidera u ovoj oblasti. Pogledajte prezentaciju kompanije Movex u videu ispod.

                                                                     TRASING – MOVEX veza:

Movex je osnovan 2011.godine i od prvog dana poslovanja ima podršku Trasinga na dva fronta: komponente koristimo za izgradnju Trasing Transportnih Sistema, ali ih i distribuiramo na tržišta Srbije i okolnih zemalja – OEM kompanijama koje konstruišu Transportne Sisteme kao i krajnjim korisnicima kao rezervne delove za Transportne Sisteme koje koriste u svojim procesima.

Kao jedan od prvih sistem integratora Movex proizvoda globalno, Trasing je svojim iskustvom u velikoj meri doprineo razvoju novih i poboljšanju postojećih komponenti iz Movex portfolija proizvoda.

Movex portfolio proizvoda je pažljivo kreiran od strane iskusnog operativca branše (i vlasnika kompanije) Serđa Marsetija: preko 30.000 kodova (proizvoda) čine najpotpuniju zbirku komponenti za izgradnju transportnih sistema za lake i srednje teške terete, u upakovanom i rasutom stanju – pod jednim imenom. To praktično znači da je Movex jedna od retkih svetskih kompanija koja pokriva sve segmente transportera te da je moguće konstruisati različite tipove transportera koristeći isključivo komponente ove kompanije. 

Portfolio proizvoda podeljen je u 8 osnovnih grupa:

 •  lanci od nerđajućeg čelika (transportna traka)
 • lanci od plastičnih materijala (transportna traka)
 • lančanici
 • krivine 
 • modularne trake (transportna traka)
 • ekstrudirani profili
 • povratne komponente (roleri, pregibnici..)
 • noseći elementi
 • aplikacione komponente
 • ležajevi
 • elementi oslanjanja / stopice

Svaka od ovih 8 grupa u sebi sadrži stotine proizvoda u različitim izvođenjima, prilagođenih konkretnim aplikacijama na koje nailazimo u industriji. Branša koja je primarna u fokusu Movex-a je industrija pića, a za njom sledi čitav niz industrijskih okruženja.

“Obratite se mladima, oni znaju sve” Jacques Hebert.

Studenti Prof.Blagojevića u susretu sa Movex proizvodima: lamelastim i modularnim lancima (trakama), lančanicima itd.
Kolege iz Movex-a su se potrudili da nam obezbede materijal u odgovarajućim pakovanjima.
Veliko je zadovoljstvo naći se i biti u prilici da doprinesete, ma koliko, ljudima koji se trude da dodatnim znanjem oplemene naše mlade kolege jer za samo par dana ili godina oni će biti naši saradnici od kojih očekujemo da obezbede napredak u budućnosti.
Miloš Gligorijević
Direktor, Trasing doo

Zahvaljujemo se Profesoru Blagojeviću na inicijativi i nadamo se daljoj saradnji. Istovremeno pozivamo sve relavantne obrazovne ustanove da nam se obrate i izlože ideje – kako bismo mogli da sarađujemo u primopredaji znanja koje Trasing stručnjaci prikupljaju godinama kroz najizazovnije projekte u rukovanju materijalima.

0
Vruća Linija / Telefon za zahteve i pitanja, Pon-Pet, 08-16

Priprema: Trasing Media Tim, April 2023.

Comments are closed.